slideshow04

За сталну поставку Завичајном музеју пет милиона динара

За пројекат “Културу воли, мудро збори”, Завичајном музеју из Прибоја, Министарство културе и информисања Републике Србије одобрило је пет милиона динара, за израду сталне музејске поставке.

У питању је већ традиционални конкурс “Градови у фокусу 2021”, а међу 41 града наше земље, у фокусу културних активности ресорног министарства, и ове године, нашао се град Прибој.

“Ово је други пројекат који нам је одобрен од Министарства културе, кроз конкурс “Градови у фокусу”. Подсетимо, први је реализован прошле године, а односио се на замену кровног покривача на згради Дома културе.”, - каже Миралем Гогалић, помоћник председника општине Прибој и вођа тима за израду пројеката по овом конкурсу. Гогалић додаје и да је већ спреман и трећи пројекат, за адаптацију простора за проширење простора Омладинског центра и Канцеларије за младе, а подршка овом пројекту очекује се већ на наредном конкурсу.

Израда сталне поставке Завичајног музеја у Прибоју, радиће се фазно, јер су потребна много већа средства од одобрених, да би сви експонати били смештени, али ће се конкурисање за потребна средства наставити, како код надлежног министарства тако и код локалне самоуправе. Сви пронађени експонати сада ће бити изложени на једном месту и доступни, како Прибојцима, тако и свим љубитељима културног и историјског наслеђа овог краја.

Реализација пројекта “Културу воли,мудро збори” Завичајног музеја Прибој, очекује се у наредна два месеца.