slideshow04

"Примадоне" гостовале у Прибоју

После нешто дуже паузе, изазаване пандемијом корона вируса, на прибојским даскама што живот значе, 3.јуна, изведена је представа “Примадоне”, у режији Ирфана Менсура. Примадоне су две наше врхунске глумице, Рада Ђуричин и Тања Бошковић, које, током ранијих гостовања, за Прибој вежу лепе успомене.

"Гостовању у Прибоју се увек радујемо, јер овај град зна да цени културне догађаје и има публику која воли позориште. Сви смо се ужелели директних контаката и живих гостовања, па је драж наступа тиме већа, а радост заједничка и за глумце и за публику.", рекла је поводом гостовања у Прибоју, Тања Бошковић.

У представи се примадоне боре да опстане напуштено позориште у коме живе, па су чак и љубав према истом човеку подредиле том циљу. И наравно успеле.

Увек расположена, Рада Ђуричин одушевљена је због новог гостовања, али и због грађевинског сређивања старог дела Прибоја односно Дома културе, новог хотела и друге инфраструктуре.

"Ово је све дивно. Као да сам дошла у други град. Све је у новом руху, све сија, само је срдачност и љубазност домаћина, као и до сада, на високом нивоу.", рекла је Рада, похваливши локалну самоуправу и инвеститора хотела, на свему што су последњих година урадили и уложили у Стари Прибој и овај град.

Дом културе у Прибоју је већ годину дана у грађевинским радовима, и споља и изнутра, а представом “Примадоне” отворио је врата новим културним програмима.

Иако једни радови смењују друге, ускоро следи и реализација пројекта на дигитализацији прибојског биоскопа, у Дому културе, већ следеће недеље, нови културни догађај - премијера позоришне представе “Мобиломанија”, Аматерске позоришне сцене Дома културе “Пиво Караматијевић” из Прибоја.