slideshow04

Батковићи поново победници Сеоских игара Спортског савеза Србије

Екипа прибојског села Батковићи и ове године победила је на финалном турниру Сеоских игара Спортског савеза Србије. У финалу Игара, протеклог викенда на Убу, Батковићи су са шест бодова више од краљевачког Милочаја, постали поново шампиони Србије.

До друге узастопне титуле, Батковљани су стигли преко општинског такмичења у Саставцима, а били су и победници регионалног турнира.

Подсетимо, екипа села Батковићи, прошле године постала је првак Сеоских игара Србије, у финалном такмичењу у Врњачкој Бањи.

Сеоске игре Спортски савез Србије организује већ три године, у циљу оживљаввања села и активности младих из руралних средина. Игре постају све популарни је, па је прве године учестовало шест екипа, друге девет, а ове године такмичило се свих 20 екипа из наше земље. Први победник Сеоских игара била је екипа Рудне Главе из Зајечара, а последње две године та престижна титула је у рукама спортиста аматера, села Баткковићи из прибојске МЗ Саставци.

За остварену победу Батковљанима следи награда у виду спортске опреме, док ће рукометни терен, са тартан подлогом, договором капитена досадашњих победника, припасти екипи Милочаја из Краљева.