slideshow04

Одржана 22. седница Општинског већа општине Прибој

Прибојски већници заседали по 22.пут у овом сазиву, председавао је председник општине Лазар Рвовић, а поред чланова Већа присуствовлаи су још Борис Мрдовић, председник СО Прибој и Ђорђе Дујовић, начелник Опшитнске управе. На дневном реду нашли су се извештаји о раду за прошлу и планови рада за текућу годину, појединих прибојских јавних предузећа и установа.

Бивша Дирекција, сада ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, без обзира на пандемију корона вируса, успешно је пословало у прошлој години и одговорило свим захтевима локалне самоуправе и њених грађана.

"Укупни приходи су 39.340.073,00 динара, расходи су 37.662.380,00 динара, а добит је 1.677.693,00 динара.", реферисао је Здравко Пешут, директор ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој.

Успешно је у прошлој години пословало и ЈКП "Услуга", а поред редовних активности, предузете су и мере на стабилизацији система водоснабдевања, па овог лета у Прибоју, без обзира на тропске температуре, није било рестрикције у снабдевању водом за пиће.

"Посебно је значајно што смо у прошлој години извршили санацију магистралног вода на локацијама Глишина вода и Потпећ, где смо губитке воде смањили за 22 литра у секунди. Уградњом новог вентила на цевоводу сирове воде у Кратовској реци, ове године се стварање тзв. ваздушних чепова, који су претходних година задавали велике проблеме. Овим санацијама, нормализовали смо водоснабдевање, па је овог лета Прибој, био један од ретких градова у окружењу, где није било рестрикција у снабдевању водом за пиће.", закључио је Жељко Јечменица, директор ЈКП "Услуга".

А поред даље реконструкције постојеће и изградње нове водоводне мреже, у појединим приградским насељима, попут Црнуга, значајне инвестиције очекују се и у правцу прикупљања и пречишћавања отпадних вода.

"Општина Прибој улаже доста у пројектно-техничку документацију за изградњу примарног колектора за раздвајање фекалне и кишне канализације у старом делу Прибоја, што је услов да би се ушло у изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода.", истакао је Саша Василић, заменик председника општине Прибој и додао, да су реална очекивања да се до краја године, заједно са Канцеларијом за управљање јавним улагањима и Министарством заштите животне средине, распише заједнички тендер за све ове инвестиције.

"То је прва фаза, а друга фаза је изградња недостајуће канализационе мреже у приградским насељима.", истакао је Василић.

Већници Прибоја данас су прихватили и извештај о раду за 2020.годину и програм рада ПУ "Невен" за текућу годину, уз напомену директорке, Јасне Којадиновић да се, по плану и програму ресорног министарства, од 1.септембра и у овој установи, ушло у нове реформе и другачији, измењен метод рада, у односу на досадањи васпитно - образовни рад са нашим најмлађим суграђанима.