slideshow04

Одржана 6. седница Скупштине општине Прибој

После летње паузе, у среду, 15.септембра заседали су одборници СО Прибој, шести пут у овом сазиву, разматрали и усвојили извештаје о раду појединих корисника буџетских средстава и бавили се кадровском проблематиком, па су именовали директоре или ВД директора, у пет јавних предузећа и установа.

На почетку седнице, новустановаљени празник - Дан српског јединства, слободе и националнe заставе, 15. септембра, као дан пробоја Солунског фронта, одборницима и грађанима, честитато је Борис Мрдовић, први човек прибојског парламента.

Предложени дневни ред од 12 тачака, није допуњен предлогом одборника Здраве Србије о повећању накнаде за прворођено, другорођено и трећерођено дете, већ ће се, одлуком скупштинске већине, мере популационе политике подробно изанализирати и испланирати кроз пројекцију буџета Општине за наредну годину.

Одборници СО Прибој су, после подуже расправе, прихватили Извештај о раду за протеклу годину ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, као и Извештај о раду ЈП “Топлана” Прибој, уз уверавања надлежних, да ће нова грејна сезона почети на време и да ће сви радови на изградњи нове градске топлане на биомасу, реконструкцији топловода и подстаница, бити завршени према потписаном уговору.

Одборници су прихватили и извештај о раду ЈКП “Услуга” у прошлој години, уз похвале и позиције и опозиције, за решавање дугогодишњег проблема на локацији Глишина вода, а захваљујући тој санацији и отклањању значајних кварова на још два места, стабилизовано је водоснабдевање у граду, па за разлику од суседних општина у нашем граду, није било рестрикције у снабдевању водом за пиће.

СО Прибој је на свом шестом заседању, прихватила и Извештај о раду за прошлу, као и Годишњи програм рада за текућу годину, једине предшколске установе у граду, ПУ “Невен”, где су уз примену епидемиолошких мера успели да заштите своје полазнике од корона вируса, али и да са успехом реализују пројекат реформе предшколског образовања, који су финансирали ЕУ и ресорна министарства Владе Србије.

Одборници прибојског парламента, након спроведеног конкурса, поново су за директоре ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој и ЈКП “Услуга” именовали Здравка Пешута и Жељка Јечеменицу, а за ВД директора ЈП “Топлана” досадашњег директора Зорана Ратковића. С обзиром да је пре ове седнице, Ратковић, због скорашње одласка у пензију, повукао своју кандидатуру, ово предузеће ће ускоро расписати нови конкурс за избор директора.

Уместо археолога Сава Дерикоњића, који одлази у пензију, за ВД директора “Завичајног музеја Прибој”, именована је Слободанка Клачар, историчар уметности, запослена у овој културној установи, а уместо Мирослава Никитовића, нови ВД директор “Центра за развој услуга социјалне заштите општине Прибој” је Здравко Никачевић, социјални радник, запослен у овој установи.

Одборници су донели и решење о разрешењу и именовању члана УО ТО Прибој, а као и обично, и ово заседање СО Прибој, завршено је питањима и предлозима представника грађана у локалном парламенту, која су углавном била инфраструктурне природе.