slideshow04

Стефан Јевтовић победник 8. фестивала "Дани Данила Лазовића"

Проглашењем најбољег студента у говорењу поезије, у Прибоју је у суботу вече, 25. септембра, завршен је 8.фестивал "Дани Данила Лазовића", у организацији Дома кулутуре и Завичајног музеја, а под покровитељством општине Прибој.

Победник Фестивала у конкуренцији 11 студента, са исто толико академија из Србије и региона, је Стефан Јевтовић, студент глуме у Београду, иначе родом из града Ужица.

Повељу Данило Лазовић уручио му је председник стручног жирија проф.др Радован Кнежевић, а новачану награду од 1000 евра, председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

"Утисци су феноменални. Радујем се победи на фестивалу, који носи име великог глумца, какав је био Данило Лазовић, а још више новим сусретима, познанствима и пријатељствима, које сам стекао током фестивала. Хвала Прибоју.", рекао је Стефан Јевтовић, победник 8. фестивала "Дани Данила Лазовића".

Фестивал се организује у част барда југословенског и српског глумишта, великог глумца и шмекера, Данила Лазовића, који је прве глумачке кораке направио баш у Прибоју. Фестивал прошле године није одржан због пандемије корона вируса, а ове године је трајао, од 22. до 25. септембра.

Током четири дана, прибојска публика уживала је у изложбама, музичким концертима, позоришним представама, перформансима и изложбама књига и филма. Учешћа су узели познати глумци, музичари, певачи.

Тако су Прибојци и Прибојке, током фестивалских дана, били у прилици да виде глумце и глумице Дару Џокић, Иву Штрљић, Тијану Максимовић, Исидору Минић, Бранку Шелић, Владана Савића и Весну Станковић, певаче Зорану Иђушки и Владимира Прерадовића Лорда и Кристину Савић, младог песника Марка Милошевића.

Последњег дана Фестивала, на отвореном, испред Дома културе, наступио је квартет гудача, а током завршне и такмичарске вечери, гост глумац био је Андрија Милошевић, музички гост била је глумица Мина Лазаревић, док је домаћин фестивала био глумац Андрија Кузмановић.

Културни посленици, организатори и грађани Прибоја, презадовољни су одржавањем ове престижне манифестације, одзивом учесника и квалитетом програма.

"Пресрећан сам што је још један фестивал успео и што је све функционисало како треба. Поносан сам на све учеснике, хвала локалној самоуправи и свима онима, који су дали допринос овој манифестацији. Прибојци су опет показали да су најбоља публика. Видимо се догодине.", поручио је глумац Милорад Дамјановић, директор фестивала "Дани Данила Лазовића".