slideshow04

Награде за најбоље студенте

Прибој се први пут у писаним документима, помиње у Повељи краља Фридриха трећег, која је издата у Бечу 2. фебруара 1448. године. Пре непуну деценију, октобра 2013. године, СО Прибој је донела одлуку да се овај дан обележава као Дан општине Прибој, што је први пут учињено 2014. године.

За Празник општине, већ осам година, нема посебног свечарења нити свечане седнице СО, па се та средства преусмеравају у практичније сврхе, као помоћ особама са инвалидитетом, социјално угроженим суграђанима или улагањем у младе таленте, у овом случају, као награду најбољим студентима.

Општинско веће је на својој 31.седници у овом сазиву, a првој у 2022.години, донело одлуку о награђивању талентованих студента из Прибoја, који студирају на државним факултетима у Србији. Услове конкурса од 25 пријава, испунила су 23 студента.

Награда се састоји од Повеље и новчане награде од 120 хиљада динара, која се исплаћује једнократно, а пријем за најбоље студенте, наредних дана, уприличиће председник СО Прибој.

На седници Општинског већа усвојен је и Програм рада општинског Савета за безбедност саобраћаја на путевима, који се финансира од наплаћених новчаних казни за прекршаје у саобраћају на подручју општине Прибој.

Већи део, односно 70 одсто од наплаћених казни иде у буџет Републике, док 30 одсто остаје локалној самоуправи. Тако ове године буџет Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој износи 4,5 милиона динара.

Поштујући законске оквире, као и претходних година радиће се на подизању саобраћајне културе свих учесника у саобраћају, али и практичним деловањем - на унапређењеу односно изградњи неопходне саобраћајне инфраструктуре.