slideshow04

Почела "Пажљивкова смотра"

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја и општинских савета, у Србији је у фебруару почела реализација великог пројекта “Пажљивкова смотра”, са циљем да се код најмлађих, због њихове безбедности, унапреди саобраћајна култура и поштовање правила у саобраћају.

Квиз “Пажљивкова смотра” 10.фебруара одржан је и у Прибоју, и то на почетном, школском нивоу, у организацији Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, где је кроз шест основних школа и једне предшколске установe, укључено око 500 прибојских малишана.

Учешћа у квизу “Пажљивкова смотра” узели су предшколци и ученици првог и другог разреда, којима је Општински савет набавио хемијске оловке и дрвене бојице за решавање тестова, а као награду за све - и слаткише.

Почетком марта следи и такмичење, најбољих екипа свих школа и вртића, на нивоу општине Прибој, одакле најбољи одлазе на регионално надметање, а потом и на “Пажљивкову смотру” на нивоу Републике Србије.

Без обзира на резултате такмичења, победници су сви, који науче прописана правила у саобраћају и која ће свакодневно, као ђаци пешаци, примењивати у пракси, због сопствене али и безбедности свих учесника у саобраћају.