slideshow04

Прибојски рафтери на Светском првенству

Мушка екипа Рафтер клуба "Еко Лим" из Прибоја, позвана је да учествује на светском првенству у рафтингу, које ће се у организацији Интернационалне рафтер федерације, крајем маја, одржати у Бања Луци.

То је велико признање за овај Клуб, спортски Прибој али и наш град. РК "Еко Лим" постоји већ 12 година, и до сада је имао доста успеха, и као учесници и као организатори бројних такмичења.

Мушка екипа је актуелни шампион Србије, а пре две године девојке овог клуба окитиле су се и титулом првакиња Европе. Могу ли Врбас и Бања Лука опет да се позлате прибојском клубу?

"Искрено се надам да могу, јер су зрели за светску смотру. Момци упорно раде већ осам година заједно, и силно су мотивисани, па се надамо једној од медаља.", каже Дејан Пузовић, председник РК "Еко Лим" из Прибоја, иначе и председник Рафтер асоцијације Србије.

А да би се било међу најбољим рафтерима на свету, потребно је много тога довести до савршенства, почев од снаге и брзине, па до искуства и слоге.

"Радимо напорно, радимо сложно, радимо с љубављу. Добро се познајемо, добро се слажемо и дишемо као један. Зато и верујемо у добар пласман на светском првенству.", оптимиста је Урош Пузовић, капитен екипе Р4 РК "Еко Лим", коју још чине Душко Баранац, Алекса Новаковић и Немања Пузовић, док ће резерва бити Душан Бојовић.

Такмичење се одвија у четири дисциплине: слалом,спринт и паралелни спринт на реци Врбас у Бања Луци, док ће се спуст од 17 километара, организовати на реци Тари.

На последњем светском купу Прибојци су били шести, и верујемо да су сада и зрелији и искуснији, да сада стигну и до победничког постоља, а тиме реку Лим и Прибој учврсте на светској мапи рафтинг центара.