slideshow04

Новак Ђоковић гради тениски терен за децу Прибоја

Потписан је уговор са општином Прибој за изградњу отвореног тениског терена у наредних месец дана. Донација НЂФ која покрива целокупну вредност пројекта изности 25.000€.

Фондација Новак Ђоковић потписала је са Општином Прибој Уговор о изградњи отвореног тениског терена на територији ове општине укупне вредности 25.000 евра.
Почетак радова очекује се наредних дана, а терен, који би према плану требало да буде изграђен у наредних месец дана, заузимаће простор од 668 квадратних метара.
Идеју да баш у Прибоју изградимо тениски терен добили смо након текста из којег смо сазнали да је у Прибоју одржан први тениски турнир у Србији 1890. године, само три године након што је одржан у Лондону, а 12 година пре него што је почео да се игра у Београду. Наша жеља је била да град у којем је тенис заправо почео у Србији добије прави терен и тако настави да популаризује овај спорт и омогући деци из Прибоја да тренирају, изјавила је Горана Џуџа Јаковљевић, пројект менаџер Фондације, приликом потписивања уговора са Мирославом Буквићем, помоћником председника општине за спорт.
Фондација се овим уговором обавезала да финансира извођења радова на изградњи терена, набавку материјала као и опремање терена, док је обавеза Општине Прибој да обезбеди сва потребна административна документа, надзор и надгледање извршења радова.
На терену ће бити постављен тенисит, врста шљаке. Такође, биће уграђена ограда, терен ће имати сву потребну опрему (стубове, мрежу, линије, мрежу за превлачење, четку за линије, лопате, колица, клупе за играче, судијску столицу итд.) као и расвету и уграђен механизам за прскање/освежавање терена.
Извор novakdjokovicfoundation.org

novak djokovic fondacija
lokacija buduceg teniskog terena