slideshow04

Одржане 40. Лимске вечери дечје поезије

У Прибоју су 23. и 24. марта одржане 40. по реду Лимске вечери дечје поезије. На конкурс ове године пристигло је 505 радoва ученика од V до VIII разреда из 33 града Србије и Црне Горе. Жири у саставу Тоде Николетић, Наташа Ивановић и Јадранка Ђерковић одабрао је шест финалиста који су наступали на финалној вечери манифестације 24. марта.

Прву награду по одлуци жирија освојио је Лав Лукић, ученик 8. разреда ОШ "Никола Тесла" из Београда, са песмом "Каква је киша", док су другу и трећу награду освојили Милица Миждало из Белог Потока са песмом "Љубав" и Душица Потпара из Пљеваља са песмом "Свитање на катуну". Награђене су и најмаштовитија и најведрија песма, а жири је доделио и 10 равноправних похвала, као и похвале менторима.

У традиционалном сегменту манифестације "Гост", наступио је бард дечије песме Миња Субота, док је водитељ програма био глумац Београдског драмског позоришта, Милорад Дамјановић.

Другог дана манифестације, 24. марта, у суботу, финалисти и гости присуствовали су књижевним сусретима у ОШ "Бранко Радичевић" у Прибоју и промоцији књиге "На жур пошао кенгур", Исмета Чивгина, дечјег песника из Прибоја.

Организатор Лимских вечери дечје поезије трационално је Дом културе "Пиво Караматијевић", а покровитељ Општина Прибоj.

40 limske veceri decje poezije