slideshow04

Посета Берман Групе општини Прибој

Прибој, 25.09.2013. – Општину Прибој, јуче је посетио Душан Кулка, саветник за међународни економски развој и извршни директор Берман Групе, познате консултантске куће из Чешке. Том приликом он се састао са општинским званичницима, председником СО Прибој Сашом Василићем и помоћником председника општине за локални економски развој Крстом Јањушевићем.

На састанку се ближе упознао са проблемима са којима се сусреће општина Прибој, али и потренцијалима за улагање, првенствено могућностима за директне стране инвестиције.
На радном састанку је било речи о начинима, на које би се у накраћем року, а уз стручну помоћ искусних партнера могли надоместити недостаци и Прибоју вратити некадашњи статус индустријског центра, док је било речи и о туристичким потенцијалима. Кулка је посетио и Канцеларију за локални економски развој, након чега је обишао локације које су Планом генералне регулације градског подручја општине Прибој, намењене за потребе потенцијалних инвеститора.
Иначе, посета је организована у оквиру УСАИД-овог пројекта Одрзивог локалног развоја, који обухвата и обуку будућих стручњака за стране инвестиције. Из Канцеларије за ЛЕР општине Прибој, кроз ову обуку пролази двоје запослених, а поред Прибоја, из нашег региона је присутно још само Ужице. УСАИД пројекат одрживог локалног развоја је петогодишњи пројекат Америчке агенције за међународни развој који подржава локалне самоуправе, приватни сектор и цивилно друштво да унапреде ефикасност и остваре економију обима кроз међуопштинску сарадњу, са циљем убрзаног економског развоја. Кључне активности овог пројекта усмерене су на подршку отварању нових радних места и смањењу незапослености у регионима.
poseta berman grupe