slideshow04

Уручени кључеви 11 кућа породицама у Кукуровићима

Министар у Влади Србије, др Сулејман Угљанин задужен за одрживи развој поделио је данас данас у селу Кукуровићи, кључеве за 11 нових монтажних кућа за протеране и расељене Бошњаке из општине Прибој у последњој деценији прошлог века.

Од марта прошле године кад је Влада Србије, на иницијативу министра Угљанина усвојила Програм за повратак избеглих и расељених Бошњака из општине Прибој у периоду од 1991-1999. године, изграђено је укупно 22 куће. Накнада за самосталну обнову исплаћена је 21 породици, а ускоро се очекује потписивање за још 35 породица које имају право на надокнаду. Укупна вредност овог Пројекта је око 130 милиона динара. Свечана додела кључева организована је у селу Кукуровићи, испред куће породице Калтак, где је министар уручио кључеве члановима породица избеглих и расељених Бошњака. Примопредаји кључева породицама избеглих и расељених Бошњака у име локалне самоуправе присуствовали су председник општине Лазар Рвовић, председник СО Саша Василић и помоћник председника општине за пољопривреду, Хајро Бећировић. 
Обраћајући се присутнима, Угљанин је исказао своје задовољство као човек и министар што 11 породица добија кров над главом. Он је рекао да смо сви сведоци да је данас победило добро, уз наду и уверење да се ништа слично никада неће поновити. "Сви градимо једну нову земљу, модерну Србију у којој ће сви људи имати срећну садашњост и сигурну будућност. На томе сви треба да радимо, а ово је један добар почетак, добар пример." казао је Угљанин.
Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја, којом руководи министар др Сулејман Угљанин, овлашћена је у име Владе да буде носилац при реализацији Програма, који ће трајати четири године. У реализацији овог дела Пројекта учествовали су општина Прибој, Дирекција за изградњу Прибоја и фирма "Негал" из Ивањице која је саградила куће.
kukurovici dodela 11 kuca