slideshow04

Vesti

Održane Sportke igre mladih u Priboju

Paljenjem baklje prijateljstva u Priboju su 17.maja započele ovogodšnje Sportske igre mladih, koje su na terenima školskog kompleksa u Novom Priboju okupile školarce Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Sjenice. Karavan prijateljstva stigao je u grad na Limu po četvrti put, koji je već imao pobednike, ne samo na državnom nego i na međunarodnom nivou.

Sportske igre mladih, kao najmasovnija sportska manifestacija mladih osnovnoškolskog uzrasta u Evropi, igre su druženja, nadmetanja i pre svega sklapanja novih prijateljstva. U ime opštine Priboj, učesnike Igara pozdravio je Miroslav Bukvić, pomoćnik predsednika Opštine.

Uprkos kiši mladi Priboja i susednih opština družili su se borili za nastup na regionalnom turniru od malog fudbala, uličnog basketa i atletike do zaštitnog znaka igara - takmičenja između dve vatre. Priboj je ove godine nadmašio i magičnu brojku od hiljadu učesnika.

Opština Priboj je već četiri godine član porodice SIM, koje su u Hrvatskoj proslavile 25 godina postojanja, u BiH se održavaju već 12. godinu a u Srbiji se bliže svojoj prvoj deceniji trajanja. Opština Priboj je bila i domaćin čina generalnog otvaranja igara za Srbiju, ali i kao grad učesnik daje svoj doprinos ovoj jedinstvenoj manifestaciji na ovim prostorima.

Kao rezultat te dobre saradnje, SIM Srbije, darovale su svim učesnicima Igara ali i građanima Priboja, koncert poznate muzičke grupe sa prostora bivše Jugoslavije "Crvene jabuke".