slideshow04

Vesti

Održana 47. sednica Opštinskog veća

Na osnovu nedavno usvojene Odluke o taksi prevozu na području opštine Priboj, Opštinsko veće je na sednici 23.novembra, prihvatilo Zaključak o maksimalnom broju vozila za obavljanje taksi prevoza, što je samo početak primene ove odluke.

Na osnovu zakonske procedure (broj stanovnika opštine do 100 hiljada stanovnika, deli se sa brojem 800), maksimalan broj taksi vozila u Priboju je 45, sa čim su se složili i pribojski taksisti, prilikom nedavne javne rasprave. Trenutno ih ima 38, što znači da će biti primljeno još sedam taksista.

Opštinsko veće prihvatilo je i Pravilnik o obrazcima taksi isprava, odnosno taksi dozvolama za vozilo i za vozača, kao i izgledu krovnih oznaka, što će biti prosleđeno Skupštini opštine na konačno usvajanje.

Pribojski većnici doneli su i Odluku o raspisivanju konkursa za dodelu nagrada talentovanim studentima povodom predstojećeg Dana opštine Priboj, kao i Zaključak o pružanju novčane pomoći đacima pešacima, koji nemaju organizovan prevoz, u vidu jednokratne naknade u iznosu od 10 hiljada dinara.

Na 47.sednici Opštinskog veća usvojeni su i pravilnici o sistematizaciji radnih mesta u Opštinskom pravobranilaštvu i Opštinskoj upravi Priboj,u kojoj je trenutno sistematizovano 57 radnih mesta.

Članovi Opštinskog veća u Priboju doneli su i Odluku o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra za imovinu u 2023.godini. S obzirom da cena nije menjana od 2017.godine, a da su i u značajnoj meri porasli tržišni parametri, cena je povećana za 20 odsto, što je opet najmanji iznos u odnosu na opštine iz okruženja.

Pribojski većnici doneli su i Odluku o izboru direktnih korisnika u sprovođenju mera energetske sanacije, putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, a prihvatili su i predlog o pokretanju postupka izrade Strategije unapređenja položaja mladih opštine Priboj za period do 2027. godine.