slideshow04

Министар Момировић обишао радове на путу Прибој-Кокин Брод

Након прошлогодишње посете на Митровдан, 8. новембра, радове на реконструкцији пута Прибој-Кокин Брод, поново је 17. маја, обишао министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић, у пратњи народног посланика Крста Јањушевића, председника општина Прибој и Нова Варош, Лазара Рвовића и Радосава Васиљевића, као и челних људи путара и извођача.

Главна оцена је да се ради веома квалитетно и да се договорена динамика поштује, па ће овај крај, најкасније до краја године, добити заиста модерну саобраћајницу.

Прва деоница од 10 километара, од Прибојске Бање до Годиног потока биће готова за Видовдан, 28. јуна. Овог лета очекује се да буде пуштена у употребу и деоница пута од Кокиног Брода до Рутоша.

Иначе, пут Прибој-Кокин Брод је укупне дужине 27 километара, боље повезује општине Прибој и Нову Варош са остатком Србије, али и отвара привредне и туристичке перспективе ових локалних самоуправа.

Држава је препознала значај овог путног правца, а његову реконструкцију обећао је председник Србије Александар Вучић, приликом посете Прибоју, у мају прошле године.

Радови су поверени "Путевима Ужице" и "Нови Пазар путу", који су кренули са радовима од Кокиног Брода, односно Прибојске Бање. Тако је овај путни правац сада једно велико градилиште, где је ангажована бројна механизација и близу 100 радника. Пробијана је траса, регулисана су клизишта, урађени одводи површинских вода и уливне грађевине, али се већ доста и асфалтирало.

Пут је ширине 6,5 метара. Вредност радова је преко 8,5 милиона евра, а средства је обезбедила држава преко "Путева Србије".