slideshow04

Асфалт у Грачаници

У селу Грачаница, у МЗ Бања, ових дана општина Прибој асфалтирала је 1200 метара пута кроз ово село, који ће користити житељи преко 50 домаћинстава, а међу њима и десетак школараца, који похађају основну школу у Прибојској Бањи.

Вредност радова је 6,5 милиона динара, која су планирана Буџетом, а радове је по тендеру извело предузеће "Путеви" Ужице.

Ово је само један од неколико планираних путних праваца, који ће се асфалтирати у овој месној заједници, а по прошлогодишњем општинском програму изградње путне инфраструктуре, који није реализован због недостатка извођача. Иначе тим програмом је планирано асфалтирање још 34 путна праваца на селу и пет улица у граду, укупне вредности 79 милиона динара.

asfalt gracanica 2020

Са новим километром асфалта у Грачаници, презадовољни су житељи овог села, које је од центра МЗ Бања удаљено свега три километра. Они верују да ће сада овде живот бити још бити интензивнији, надају се да ће све мање бити затворених кућа, а све више повратника.

Овде има и младих људи,који су везали своју судбину за село, али и десетак школараца, којима ће асфалтна подлога олакшати пут до основне школе у Бањи код Прибоја.

Након Грачанице радиће се на асфалтирању деонице од преко 300 метара за Цикоте, следи потом асфалтирање још неколико краћих путних праваца у МЗ Бања, а након тога се прелази у Кратово, али и све друге месне заједнице у општини Прибој. У плану је да се доврши прошлогодишњи програм асфалтирања, након чега ће уследити и расписивање тендера за асфалтирање улица и деоница путних праваца у селима општине Прибој по програму из 2020. године.