slideshow04

Спортске игре младих крећу из Прибоја 19. јуна

Караван радости и пријатељства овогодишњи Спортских игара младих Србије, кренуће из Прибоја у петак, 19.јуна, када ће на Тргу ФАП-а бити организован и чин свечаног отварања Игара за Србију, саопштено је данас на седници Извршног одбора СИМ Србије, која је одржана у Прибоју.

Чин свечаног отварања СИМ Прибој 2020. биће организован на Тргу ФАП-а са почетком у 19 сати, а пре тога од 18 сати, учесници и посетиоци биће у прилици да уживају у дефилеу малишана ПУ Невен, који ће се дружити са хаус аниматорима.

igre krecu iz priboja sim

Свечаном отварању Игара, очекује се да присуствују и високи функционери држава учесника, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, али и познати спортисти, као промотери и амбасадори Спортских игара младих.

Након церемоније свечаног отварања Игара, уз спектакуларан ватромет, за све посетиоце и учеснике, следи дупли музички програм – прво ће наступити Дејан Петровић и Биг бенд, а потом ће свој концерт поново у нашем граду имати и Лексингтон бенд. У паузи између два концерта биће обележен и седми рођендан Спортских игара младих Србије.

У оквиру Игара, у Прибоју ће бити одржана и три државна првенства, у атлетици, малом фудбалу и игри између две ватре.

Спортска такмичења, у 10 традиционалних дисциплина, одржаће се и у суботу, на платоу између школа у новом Прибоју, као и градском стадиону, а идеја је да се одређена такмичења одрже и у Старом Прибоју.

Иако су Игре такмичарског карактера у првом плану је другарство, а не победе. Циљ је осмех на дечјем лицу, а не медаље. На Играма се ништа не мора, на њима се учествује срцем. Спортске игре младих су караван радости и пријатељства – закључак је са седнице ИО СИМ Србије Прибој 2020.