slideshow04

Јана Драгутиновић најбоља јуниорка Балкана

Млада атлетичарка Прибоја, чланица АК ФАП, Јана Драгутиновић, у дресу репрезентације Србије, постала је најбоља јуниорка Балкана у скоку у даљ, док је у троскоку заузела треће место.

На Балканијади за старије јуниоре и јуниорке, која је одржана у Турској, у Истанбулу, од 12-13.септембра 2020.год, Јана Драгутиновић је у скоку у даљ, са даљином од 6,01 метара освојила златну медаљу, док је у троскоку освојила бронзану медаљу са даљином од 12,52 метара.

jana dragutinovic najbolja juniorka balkana

Иако још млађа јуниорка, рођена је 2020. године, Јана Драгутиновић се већ сврстала у ред најбољих скакачица Србије, јер је већ међу 10 српских девојака, које су и скоку у даљ премашиле даљину од шест метара. У обе дисциплине Јана је остварила и личне рекорде, у скоку у даљ чак за 22 центиметра, а у троскоку за 13 центиметара.

Јани је ово друго учешће на Балканијади, постала је стални члан јуниорске селекције Србије, а недавно је наступила и у сениорској репрезентацији наше земље у Новом Пазару, где је у конкуренцији старијих и искуснијих атлeтичарки, заузела одлично, треће место.

Јана Драгутиновић је првак Србије за прошлу годину у обе дисциплине и за млађе и за старије јуниорке, што се реално очекује да понови и на предстојећем првенству Србије за млађе јуниорке, крајем септембра у Сремској Митровици.

Због пандемије коронавируса, ове године изостало је учешће на Европском првенству у Италији, за које је имала норму и где се свакако, сходно досадашњим резултатима, очекивао добар пласман али и медаља.

Наредне године Јану Драгутиновић очекује Светско првенство у јуниорској конкуренцији, за које су норме близу тренутних резултата овог драгуља прибојске, али и српске краљице спортова - 6.15 метара у скоку у даљ и 12,90 метара у троскоку.

Јана Драгутиновић је одлична ученица прибојске Гимназије и званично је најбоља спортисткиња Прибоја за 2019. годину.