slideshow04

Награда за Јану Драгутиновић

Након великог успеха младе прибојске атлетичарке Јане Драгутиновић, која је недавно на Балканијади у Турској, као члан репрезентације Србије, постала најбоља јуниорка Балкана у скоку у даљ и бронзане медаље у троскоку, локална самоуправа и Спортски савез Прибоја, упутили су искрене честитке и награду у виду лаптопа и мултифункционалног ранца.

"Ми смо ту да увек пропратимо сваки Јанин успех, али и успех свих прибојских спортиста.", рекао је Филип Комарица и изразио жељу да оваквих сусрета, након нових успеха, буде још више и да једног дана Јану испратимо и на Олимпијаду.

jana dragutinovic laptop 2020

Награда неће изостати ни за тренера Љубишу Раовића, под чијим надзором у АК ФАП Јана тренира нешто више од годину дана, у ком периоду је и остварила своје највеће резултате.


Иако је све рекла на терену, али и у школи, као одлична ученица прибојске Гимназије, Јана Драгутиновић се Општини и Спортском савезу захвалила и на овој пажњи и награди, као и свим ранијим, а пре свега на изградњи тартан стазе на градском стадиону, која је евидентно поправила услове за развој прибојских атлетичара и тиме омогућила њихове још боље резултате.

Подсетимо, Јана Драгутиновић, је на првенству Балкана у Истанбулу, у скоку у даљ, резултатом 6,01 метара, освојила златну медаљу и тако ушла у незванични Клуб 10 српских скакачица, које су у овој дисциплини оствариле даљину преко 6 метара.

На истом такмичењу, драгуљ прибојске и српске атлетике, Јана Драгутиновић освојила је медаљу и у троскоку са дужином 6,52 метара, што је било довољно за треће место.

Јана Драгутиновић је спортисткиња Прибоја за 2019.годину, првакиња Србије у јуниорској конкуренцији и у скоку у даљ и у троскоку, победник је на бројним такмичењима, а недавно је и у Новом Пазару, иако јуниорка, у конкуренцији сениорки, освојила одлично треће место.

Јану догодине очекује светско првенство у Кенији, за које верује да ће испунити норму, а сан је свакако одлазак на Олимпијаду.