slideshow04

"Још увек возим али не ходам" - Online предавање за матуранте

Према плану и програму Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, Удружење параплегичара Мачванског округа у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Србије, и ове године прибојским матурантима - потенцијалним возачима, уприличили су едукативно предавање кроз пројекат „Још увек возим али не ходам“. Због пандемије корона вируса, предавaње је одржано онлајн.

Циљ пројекта је повећање безбедности у саобраћају младих возача, кроз иновативан приступ образовању младих, а преношењем личног искуства, особа са инвалидитетом - жртава саобраћајних незгода, уче младе да поштују саобраћајне прописе, указујући на последице својих саобраћајних незгода.

Предавање се састојало из два дела, први део реализовао је стручњак из АБС-а, а други део – личну причу, лице које је жртва саобраћајне незгоде.

Предавање је подржано је од Управе саобраћајне полиције и Министарства унутрашњих послова, Министарства за рад запошљавaње, борачка и социјална питања и републичке Агенције за безбедност саобраћаја.

У општини Прибој онлајн предавање кроз пројекат “Још увек возим, али не ходам” пратили су матуранти овдашњих средњих школа, односно матурaнати МЕТШ и Гимназије Прибој.