slideshow04

Подељено 70 бесплатних аутоседишта за децу

Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој у петак, 23.априла, обавио је нову, пету по реду поделу бесплатних аутоседишта за децу.

Право пријаве на конкурс имала су деца рођена у 2020. години, чији родитељи имају пребивалиште на територији општине Прибој. Седишта су квалитетна, имају европски сертификат и предвиђена су за узраст од једне до осам година.

У досадашњим акцијама набављено је 420, у акцији која је у току, подељено је 70 аутоседишта од 100, колико је набављено у овој години. Из општинског Савета за безбедност саобраћаја подсећају, да они који се нису пријавили, могу то учинити и наредних дана, јер је конкурс отворен све док се не поделе набављене количине.

Захтеви за аутоседишта за децу предају се у Општинској управи, канцеларија број 5, а рoдитељи чија су деца већ остварила право на аутоседиште у некој од претходних расподела, немају право да опет конкуришу за исто дете.

Правилна употреба аутосистема за децу битна је колико и сама његова набавка, јер ако седиште није постављено како треба или се не користи како је то предвиђено, елиминишу се ефекти његове набавке.

Из тог разлога, пре расподеле, представници Центра за промоцију безбедности саобраћаја, за све родитеље практично су демонстрирали постављање седишта у аутомобил и његово коришћење, чиме се безбедност деце у саобраћају подиже на много већи ниво.