slideshow04

Прибој посетио конзул Републике Турске

Прибој је у петак, 23.априла посетио Башар Басол, генерални конзул Републике Турске у Србији, са седиштем у Новом Пазару. Конзулат још званично није отворен, али је ово била прва посета генералног конзула Турске општини Прибој, која је поред упознавања, била и прилика за нове договоре, али и подсећање на досадашњу добру и плодну сарадњу Турске и Србије, у нашем случају Прибоја.

"Ми у Прибоју имао чиме да се похвалимо, досадашњом сарадњом са Турском, од изградње 12 социјалних станова, преко донација здравству и набавке пољопривредне механизације, до компаније “Флекс академи” тренутно највећег инвеститора у Слободној зони. ", нагласио је председник општине Прибој Лазар Рвовић и истакао да се на састaнку разговарало и о капиталним пројeктима које су иницирали председници Србије и Турске, а који директно утичу на квалитет живота грађана и у Прибоју, као што је наставак изградње ауто-пута од Пожеге према Сарајеву, који на тај начин Прибојцима стиже на свега двадесетак километара.

 

"Када је реч о будућој сарадњи ускоро се очекује долазак и привредне делегације Турске, што само може да значи нове инвестиције у нашој општини, а тиме и нова радна места. ", рекао је Рвовић.

На састанку се разговарало и о добрим међунационалним односима у нашем граду, а састанку су присуствовали и представници бошњачких партија у нашем граду.

Генерални конзул Турске Башар Басол, захвалио се првом човеку општине Прибој на срдачном пријему, али и сложио, да треба да се настави путем који су трасирали председници две пријатељске земље. О конкретним детаљима будуће сарадње разговараће се у наредном периоду.

Званично отварање Генералног конзулата Републике Турске у Новом Пазару, планира се почетком јуна.