slideshow04

Потписан уговор за замену топловода

Радови на изградњи градске топлане на биомасу у Прибоју одвијају се по плану, a упоредо се реализују и друге пројектне активности.

У среду, 29.априла у Министарству рударства и енергетике, потписан је уговор између ЈП “Топлана” из нашег града и предузећа “Конвар” из Београда, као извођача радова. Уговор је потписао Зоран Ратковић, директор прибојске топлане, а овом чину присуствовао је и заменик председника општине Прибој, Саша Василић, који каже да се на овај начин заокружује изградња новог система даљинског грејања у Прибоју.

"Иако сви причамо о новој топлани, без реконструкције подстаница и замене топловода, не би било правог ефекта ни квалитетног новог система даљинског грејања у Прибоју.", истиче Василић и додаје да већ постоји велико интересовање за новим прикључцима, што је добро, јер топлана има капацитете, а грађани ће имати квалитетно грејање свих 24 сата.

Припремни радови на подстаницама, које изводи предузеће Енерготехника -Јужна Бачка, већ су у току, а ускоро се очекује и почетак радова на замени топловода. Све би требало да буде готово до почетка октобра и нове грејне сезоне. Укупна вредност нове градске топлане на биомасу, са топловодом и подстаница ма, износи 7,6 милиона евра.