slideshow04

У Саставцима одржане 59. ОСИ

Упркос пандемији, традиција је настављена и овог Првог маја. У центру МЗ Саставци, одржана је јединствена манифестација на овим просторима, Омладинске сеоске игре, и то по 59.пут. То је својеврсна смотра спорта и младости прибојских села, која није имала прекиде у свом трајању. И ове године млади су се надметали, у старим, чобанским дисциплинама, које се тако и чувају од заборава.

Ове године, због панедемије није било посебног дружења, на који су овде млади навикли, али је зато било жестоког “дружења” на спортским теренима. Око 80 такмичара, девет дисциплина и исто толико атракција. Уживали су и такмичари, али и малобројна публика. Младост је показала и снагу и брзину, вештину и умеће.

Скок у даљ из места, бацање камена с рамена, превлачење штапа односно клипка, надвлачење конопца, превлачење руке, савладавање препрека на полигону, имали су своју и драж и неизвесност, а ништа мање пажње није пленила ни комбинована одбојка девојака и момака, увек атрактиван фудбал или игра на 64 поља.

Из превентивних разлога изостала је можда најатрактивнија дисциплина - народно рвање.

Екипа села Батковићи, трећи пут узастопно постала победник ОСИ, којој је уз пехар, припала и награда Општине од два милиона динара кроз инфраструктуру, и пласман на регионално такмичење Сеоских игара Србије.

Друго место заузела је екипа села Сочице, док је треће место освојила екипа Сјеверина.

Домаћин учесницима Игара и ове године била је МЗ Саставци, успешни организатори били су Спортски савез Прибој и Спортски савез Србије, а покровитељ је, као и до сада, била Општина Прибој.