slideshow04

Лимска регата у Прибоју

Традиционално, друге суботе у јулу - Лимска регата у Прибоју. Након прошлогодишње паузе, због пандемије корона вируса, 10.јула, организовано је још једно, 14.по реду, незаборавно дружење у природи и на реци Лим.

Интересовање за рафтинг у Прибоју било је велико, па су поред рафтера из готово целе Србије, стигли и учесници из Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе.

За разлику од претходних 13 година, ове године Лимска регата организована је само до плаже у Сјеверину, што свакако није умањило драж манифестације. Стазу дугу 20 километара, рафтери су, по изузетно пријатном времену, прешли за непуна три сата. Букови у Јелићима, били су највеће искушење за све учеснике, а неки су се у таласима Лима и потпуно окупали.

Утисци свих учесника стају у свега неколико речи, а то су да је било дивно, за чисту десетку!

На изузетно уређеном излетишту у Сјеверину, учеснике је дочекала музика и освежење, али и традиционално војнички пасуљ, а потом и организован повратак учесника у Прибој. Задовољство нису крили ни организатори.

*Траса до Сјеверина од 20 километара и непуна три сата уживања на води, како смо чули од свих учесника, је права мера, што је најбоља препорука у ком правцу организовати наредне Лимске регате.", каже Владан Радовић, директор ТО Прибој.

Он је нагласио да поред Општине Прибој, и ове године није изостала подршка Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

“Поред дружења у природи и уживања на води, организаторима је безбедност била на првом месту, обезбеђење је било на нивоу, све посаде имале су обученог скипера, а сви учесници кациге и прслуке. Све је протекло у најбољем реду, па нема разлога да не будемо задовољни. ”, рекао је Синиша Лаковић, капетан овогодишње регате и председник УГ “Јастреб” из Прибоја.

“Траса од Прибоја до Сјеверин, пролази кроз идиличне крјаолике природе, Лим је на овом делу прилично миран, уз неколико мањих букова, излетиште у Сјеверину је одлична дестинација, па је то најбоља препорука и за чешћа туристичка дружења на Лиму.", истиче Миралем Гогалић, помоћник председника општине Прибој.

У пропратном делу Лимске регате организован је музички програм “Лим фест”, у оквиру кога су током две вечери, на Градском тргу, наступили Ацо Пејовић и група “Ван Гог”.