slideshow04

Скуп привредника у Прибоју

Тематска седница Парламента привредника у проширеном саставу Регионалне привредне коморе Златиборског управног округа, одржана је у Прибоју, 23.фебруара, а на њој је присуствовало преко 20 привредника и предузетника, из нашег града.

Овом скупу присуствовали су представници Министарства привреде и Привредне коморе Србије - Катарина Обрадовић Јовановић, помоћница министра привреде, Зорица Ловрић, такође из Министарства привреде - сектор за почетнике у бизнису, затим Светлана Бацковић, директорка Фонда за развој Србије и Дејан Вукотић, директор Агенције за осигурање извоза, као и Ана Лапчевић, директорка РПК Ужице и Светлана Бјеличић, председница Парламента РПК Златиборског округа.

"Општина Прибој је последњих година заиста доста учинила на стварању услова за што повољнији привредни амбијент, а тиме и отварање нових привредних капацитета, од формирања Слободне зоне, изградње нове фабрике на Мостини, до улагања у угоститељске и смештајне капацитете, па се надам да ће и овај скуп бити нова прилика за још интензивније привредне активности у нашој средини.", рекао је отварајући овај скуп Саша Василић, заменик председника општине Прибој.

Представници Министарства привреде Републике Србије, Фонда за развој и Агенције за осигурање и финансирање извоза, презентовали су отворене позиве и програме подршке привреди, али и одговарали на питања привредника, све са циљем како би добили релевантне информације, за што успешније конкурисање за расписане позиве.

Фонд за развој Србије, такође нуди бројне врсте повољних кредитних линија, са минималним каматама, роком отплате до 10 година и грејс периодом од најмање једне године.

Посебан акценат, Министарство привреде ставља на почетнике у бизнису, где се кроз бројне пројектне активности нуде повољна и неповратна средства.

На скупу привредника у Прибоју било је речи и о подстицајима, али и осигурању извоза, што је у данашње време, поготово у ери пандемије, веома битно.

Скуп привредника и у Прибоју одржан је у оквиру програма "Решавање питања задужења и престанка пословања привредних субјеката у региону Западног Балкана", који реализује Привредна комора Србије, у сарадњи са Министарством привреде и Министарством правде Републике Србије, а уз подршку међународне финансијске корпорације чланица Групе Светске банке и Владе Швајцарске, коју представља Швајцарски секретаријат за економске послове.