slideshow04

Директорка Туристичке организације Србије у Прибоју

Општину Прибој 11.марта посетила је Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије са сарадницима, која је са руководством Општине и ТО Прибоја, разговарала о поспешивању туристичке понуде овогг рада,који обилује како природним лепотама, лековитом водом Прибојске Бање, тако и богатим културно-историјским наслеђем.

Прибој је био и остаје индустријски град, али Прибој све више постаје и општина у којој је туризам и реална и развојна шанса. Бањски туризам, а кроз њега здравствени, рекреативни и верски, су окосница, али се спортски, планински, речни, а посебно сеоски и омладински туризам, све више јављају, као значајни туристички потенцијали ове општине.

Све су то потенцијали, које треба још више искористити, а пре тога приближити потенцијалним туристима.

"Ово је моја прва посета Прибоју, али сам пријатно изненађена, не само природним лепотама, које су неоспорне, већ и историјским и културним знаменитостима, али пре свега изграђеном туристичком инфраструктуром. Зато заједнички морамо радити на поспешивању промоције заиста неодољивих туристичких дестинација овог краја. Јер, имамо шта да покажемо и понудимо.", сумирала је своју посету Прибоју, Марија Лабовић, директорка ТО Србије.

"Општина Прибој, последњих година уз помоћ ресорног министасрства, доста је уложила у туристичку инфраструктуру. Са активностима приватних инвеститора, сада имамо и нове смештајне и угоститељске капацитете, што је неопходно за вишедневни боравак туриста, на чијој промоцији ће нам помоћи и ТО Србије, за шта смо им захвални, као и на сугестијама и стручним саветима.", рекао је Миралем Гогалић, помоћник председника општине Прибој за област туризма.

Нова инфратруктура, нови привредни капацитети, а тиме и већи економски стандард, су свакако показатељ да овај град последњих година иде узлазном линијом, да се све мења на боље, па тиме и туристичка понуда.

"Ја нисам први пут у Прибоју, и увек кад дођем поново видим значајне промене на боље. Видим нове фабрике, нове инвеститоре, путеве, нове хотеле, реновиране школе, значајне помаке и у области екологије и обновљивим изворима енергије. Све су то разлози да овде људи остану са својим породицама, али да се и други врате, јер колико видим, једни пројекти смењују друге.", рекла је Јасмина Каранац, народна посланица у Скупштини Србије.

А ради се и радиће се, јер покренути замајац развоја, евидентно, тешко се зауставља, а слични пројекти, или су тренутно у захвату, неки су при крају, или су нови одобрени, па се њихова реализација тек очекује, а све на добробит грађана, ове општине и овог краја.