slideshow04

Ускоро асфалт на Бањском чамцу

Житељи прибојског приградског насеља Бањски чамац, ускоро ће моћи да одахну. Главна саобраћајница, која пролази кроз ово место, овог пролећа, биће санирана односно асфалтирана.

Поред мештана овог приградског насеља, овај део пута користи се и као прилаз градском гробљу у Добриловићима, али и прилаз до домаћинстава за житеље села и засеока према Лисој стени, све до Прибојских Голеша.

Проблем је настао пре пар година, услед подизања нивоа пута и заштите плављења од реке Лим, као и коришћењем улице за теретни транспорт, док су трајали радови на изградњи хидроцентрале, управо на овој локацији.

Општина Прибој, ових дана, расписала је јавну набавку за асфалтирање дела овог путног правца, отварање понуда је 1. априла, када би требало да се изабере и извођач радова.

У питању је део улице Драгољуба Савића, дужине 1457 метра, од раскрснице са улицом која води у Читлук из Насеља, до Грабовачког потока на другој страни. Улица ће бити ширине 3 метра, процењена вредност радова је 9 милиона динара без ПДВ-а, а средства је, планом у Буџету за ову годину, обезбедила Општина Прибој.

Радови на асфалтирању оштећеног дела улице на Бањском чамцу, очекују се одмах након спроведене тендерске процедуре.