slideshow04

Одржана 10. седница Скупштине општине Прибој

Одборници СО Прибој 10. маја заседали су по десети пут у овом скупштинском сазиву.

Ово скупштинско заседање започето је потврђивањем одборничког мандата Мују Јаховићу, испред листе Академик Муамер Зукорлић - Странка правде и помирења, а потом и избором одборнице Амине Мишореп, са исте листе, на место заменице председника СО Прибој.

За ВД директора Завичајног музеја у Прибоју именована је Душица Раковић, дипломирани географ и мастер туризма.

Нови чланови Управног одбора Дома културе у Прибоју опет су даме-Гордана Папић испред локалне самоуправе и Јованка Колџић, испред запослених у овој културној установи.

Без много расправе усвојени су извештаји о раду буџетских корисника за претходну годину, Центра за социјални рад, Центра за развој услуга социјалне заштите, Спортског центра, Градске библиотеке и Дома кутуре.

Прихваћен је и извештај о раду Општинског правобранилаштава, где су и даље забрињавајући подаци о накнадама од уједа паса луталица, што представља значајан проблем, иако се предузимају конкретне мере на смањењу и ограничавању размножавања паса луталица у нашем граду.

Одборници су прихватили и нову услугу Центра за развој услуга социјалне заштите, додатна подршка деци у процесу образовања, а средства ће обезбедити општина Прибој.

Буџетска средства општинског Фонда за заштиту животне средине у износу од 3.100.000,00 динара, биће искоришћена за две намене - 2 милиона динара опредељено је за замену неефикасних ложишта у индивидуалним домаћинствима, енергетски ефикаснијим, за шта је од ресорног министарства добијено још 5 милиона динара, што ће за ову намену бити укупно 7 милиона динара, а конкурс ће бити расписан у наредном периоду. За мониторинг буке и ваздуха у нашем граду, из Фонда за заштиту животне средине општине, опредељено је 1.100.000,00 динара.

Скупштина општине Прибој и прихватила је и Оперативни план одбране од поплава на подручју општине за воде другог реда, као и годишњи Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у власништву општине Прибој. У питању је 78 хектара обрадивог земљишта, за који конкурс расписује надлежно министарство а локална самоуправа пружа само техничку подршку.

Десета седница СО Прибој завршена је питањима и предлозима одборника, углавном инфраструктурне природе, од изградње градске котларнице за житеље старог дела града, преко асфалтирања путева и улица, до преусмеравања продаје различите робе са улица и тротоара, на пијаце у оба дела града.