slideshow04

Одржана "Пажљивкова смотра"

У оквиру пројекта "Пажљивкова смотра", у Прибоју је 22. и 23. марта, организовано општинско такмичење за предшколце и ученике првих и других разреда основних школа.

Организатори Смотре су Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије.

"Пројекат Пажљивкова смотра намањен је едукацији деце у области безбедности саобраћаја, предшколског, као и узраста првог и другог разреда основних школа. Циљ је да се смањи ризик ове најосетљивије групе у саобраћају, па ако нашим радом спасимо и само једно дете, постигли смо свој циљ.", каже Драго Дробњаковић, председник Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој.

У категорији предшколаца наступиле су четири екипе, по једна екипа из сваког објекта ПУ "Невен" у граду и заједничка екипа предшколаца при сеоским школама. Победник је екипа предшколаца из објекта дечјег вртића "Водовод".

У категорији учених нижих разреда основних школа, наступиле су такође по четири екипе: из три градске школе и заједничка екипа из сеоских школа.

У категорији првих разреда победила је екипа ОШ "Десанка Максимовић", док је код ученика других разреда најбоља била екипа ОШ "Вук Караџић".

"Поента Пажљивкове смотре није само да победе најбољи, него да сва деца унапреде своја знања из ове области, да обнове досадашња знања, односно да науче правилно а тиме и безбедно понашање у саобраћају.", истакао је Слободан Јанковић, координатор Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој.

Поред пласмана на регионалну смотру, на којој ће наступити екипе из пет општина Златиборског округа, најбољим екипама у Прибоју, у све три категорије, биће уручени и пехари, а члановима победничких екипа, медаље и ранчеви, док су сви такмичари на општинској смотри, такође од Општинског савета, добили учесничке мајице, слаткише и освежање, али и њихови другари, навијачи, као и васпитачи, учитељи и родитељи.