slideshow04

За замену ложишта у Прибоју 7 милиона динара

Кроз Јавни конкурс за доделу средстава за суфинансирање реализације пројекта смањења загађења ваздуха у Србији пореклом из индивидуалних извора у 2022.години, Министарство заштите животне средине, одобрило је општини Прибој 5 милиона динара, док ће локална самоуправа за исте намене издвојити још 2 милиона динара.

Уговор са министарком Иреном Вујовић потписао је председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Пројекат подразумева замену неадекватних ложишта енергетски ефикаснијим у индивидуалним домаћинствима, што подразумева прелазак на други енергент, гас или биомасу, а то ће значити и боље грејање, мању потрошњу енергента али и бољи квалитет ваздуха у нашој општини.

План је да се са реализацијом пројекта стартује одмах по окончању актуелне грејне сезоне, док се завршетак очекује током јесени, Јавни позив расписаће локална самоуправа.

Подсетимо, општина Прибој је прошле године, заједно са Министарством заштите животне средине, већ реализовала пројекат замене индивидуалних ложишта за 76 корисника. Субвенције за 61 домаћинство износиле су до 70 хиљада динара, док је за кориснике Центра за социјални рад, набављено и 15 шпорета на чврсто гориво, уз субвенцију од 100 одсто.