slideshow04

Магистрала кроз Прибој

Кроз план редовног годишњег одржавања ЈП "Путеви Србије", крајем протекле седмице, асфалтиране су две деонице магистрале кроз Прибој, на државном путу другог реда А 191.

У питању су деонице између два дела Прибоја, од изласка из Старог града до Глишине воде, и друга, од сквера на Мостини до изнад ФАП-а, укупне дужине 720 метара.

С обзиром на велику фрекфенцију саобраћаја, а и на чињеницу да последњих деценија овај део пута није обнављан, потреба је била евидентна, а ревитализација комплетног коловоза - неопходна.

Тако је кроз ове радове обухваћено 6000 квадрата магистралног пута кроз градско подручје, ширине чак 8 метара, дебљина асфалтне подлоге је 5 центиметара, за шта је утрошено око 750 тона асфалтне масе.

Вредност радова је 7.531.000,00 динара, инвеститор су ЈП "Путеви Србије" а посао су квалитетно и брзо одрадили "Путеви" Ужице. Све је урађено за само пар дана, од 15. до 18. јуна и није било потпуног обустављања саобраћаја.

Подсетимо, за последње три године магистрални пут Прибој - Бистрица, кроз градско подручје, готово у целости је ревитализован.

Пре две године, асфалтом су пресвучене деонице магистрале на прилазима граду и са једне и са друге стране Прибоја, у дужини од око 1300 метара.

Прошле године у априлу, асфалтирана је и деоница магистрале кроз Пољице у дужини од 1264 метра.

Заменом дела водовода на Глишиној води, новембра 2020.године, новим асфалтним слојем пресвучена је деоница од 247 метара, што је са асфалтирањем ових дана, укупно нешто преко 3,5 километра новог асфалтног коловоза на магистрали кроз град Прибој, што је за сваку похвалу, и за иницијаторе и за инвеститоре, али и извођаче.

Магистрала кроз Прибој сада је много функционалнија и безбеднија за све учеснике у саобраћају, али је и лепша и делује сређеније, што доприноси комплетном, верујемо, повољном утиску о нашем граду, поготову за туристе или путнике који у транзиту пролазе кроз наш град.

Ускоро се очекује и потпуна реконструкција пута Прибој - Бистрица, у дужини од 19 километара, а тренутно се ради техничка документација.