slideshow04

Дачић у Прибоју

Председник Народне Скупштине Републике Србије Ивица Дачић боравио је Прибоју, где је присуствовао традиционалном 28. Видовданском сабору у МЗ Крајчиновићи, разговарао са челницима локалне самоуправе и грађанима.

У друштву организатора и домаћина, али и председника општине Прибој и председника СО Прибој, Лазар Рвовића и Бориса Мрдовића, актулени председник Народне Скупштине Србије присуствовао је и неким атрактивним и помало заборављеним сегментима некадашњег живота на селу, од ручног стругања даске дубећом тестером, сече трупаца ручном тестером или тзв. популарном кладаром, као и момачком надметању снаге и вештине - бацању камена с рамена.

Председник републичког парламента био је у прилици да погледа и штанд домаћих производа УЖ “Сачувајмо село”, да чује изворну песму овог краја, али и да поздрави чланове рафтинг клуба “Еко Лим”, који су почетком овог месеца свој град Прибој и државу Србију представљали на светском првенству у рафтингу у Бања Луци.

Ивица Дачић је позвао све житеље Тромеђе, односно Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, односно Републике Српске, на мир, слогу и јединство, али је у име државе Србије обећао још већа улагања у овај крај.