slideshow04

Прибој добио нови минибус

По конкурсу Министарства за бригу о селу, Општина Прибој је међу 17 локалних самоуправа у Србији, које су добиле бесповратна средства од 7 милиона динара за набавку возила минибус, за превоз пре свега сеоског становништва, али и свих грађана наше општине. У набавци новог минибуса са 20 плус 1 седиште, Општина Прибој је учествовала са 1,3 милиона динара.

Иако му још није одређена конкретна намена, нови минибус користиће се за превоз деце, посебних и туристичких тура, а моћи ће да се користи и као испомоћ за бесплатан превоз на сеоском подручју.

Минибус је изузетно квалитетно и функционално возило, марке је Мерцедес, са савременом опремом, па да би што дуже било у експлоатацији, посебна пажња посветиће се избору будућег возача.

"Село и сељани су се очигледно покренули, а сада ће и да крену – од села до села, а онда и до вароши. Да потраже помоћ доктора, да оду до школе, да се окупљају на манифесстацијама, да се спортски надмећу, да се друже али и обаве све оно што државни чиновници траже од њих.", рекао је министар Милан Кркобабић, након потписивања уговора у Палати Србије.

Подсетимо, прошле године исти број општина у Србији добиле су средства за набавку возила минибус. На тај начин обезбеђен је бесплатан превоза за 847 села у 35 локалних самоуправа у Србији, од којих је већина на надморској висини преко 500 метара.