slideshow04

Награде талентованим студентима

Поводом Дана општине Прибој, 2. фебруара, локална самоуправа наградиће 18 талентованих студента, једнократно са по 130 хиљада динара, одлука је са 52. седнице Општинског већа.

Од како је 2013. године, Скупштина општине Прибој донела Одлуку да се као Празник општине обележава 2.фебруар, када се Прибој помиње први пут у писаним документима, односно у бечкој Повељи Краља Фридриха Трећег, 1448.године, локална самоуправа уместо свечане седнице и уобичајеног свечарења, средства улаже у младе, као будућност овог града.

Тако ће и ове године новчану награду добити 18 талентованих прибојских студената, који су испунили услове расписаног конкурса. У питању су млади Прибојци и Прибојске, који студирају на државним факултетима у Србији, од трошку дражаве, који редовно полажу испите и имају просек студирања најмање 9,00. Награда се састоји од Повеље општине Прибој и једнократне новчане награде од 130 хиљада динара.

Пријем за награђене студнете уприличиће председник СО Прибој Борис Мрдовић. На основу расписаног конкурса, прихваћена је одлука о избору привредних субјеката за спровођењу мера енергетске санације стамбених објеката.

Општинско веће донело је одлуку о расписивању конкурса за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда, које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградњу соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде.

За ову меру опредељено је пет милиона динара, а сувенција износи 50 одсто или максимално 140 хиљада динара.

Донета је одлука о расписивању и конкурса за уградњу соларних панела, за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркуларних пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте, а за ову меру, која се спроводи први пут, држава и локлана самоуправа, определили су пола милиона динара.

Чланови Општиснког већа, на својој 52.седници у овом сазиву, донели су и одлуку о усвајању Заједничког акционог плана за одрживу климу и енергију на подручју Златиборкосг округа, а дата је и сагласност на Правилник о систематизацији радних места у Дому културе "Пиво Караматијевић".