slideshow04

Конкурс мисије ОЕБС у Србији за младе

Мисија ОЕБС-а у Србији, Канцеларија у Новом Пазару, у партнерству са локалним самоуправама Новог Пазара, Тутина, Сјенице, Пријепоља, Нове Вароши и Прибоја, већ трећу годину заредом имплементира програм стручне праксе у јединицама локалних самоуправа у оквиру пројекта "Упознавање младих са радом локалне самоуправе", са циљем да подстакне младе на значајније учешће у друштвеном животу, као и да побољша знање и разумевање принципа доброг управљања, правног система Републике Србије и надлежности институција локалне самоуправе кроз искуствено учење.

Програм је део пројекта "Упознавање грађана са радом и надлежностима локалне самоуправе", који Мисија ОЕБС-а у Србији спроводи уз подршку Владе Норвешке.

Прибоју је, као и у претходне две године, одобрено једно место за стручну праксу студента у локалној самоуправи, а рок за пријаву је 6.фебруар. Петомесечно усавршавање почиње у марту 2023. године.

Мисија ОЕБС-а у Србији покренула је овај пројекат са циљем да подстакне младе на значајније учешће у друштвеном животу и да побољша знање и разумевање принципа добре управе, правног система Републике Србије као и надлежности институција локалне самоуправе кроз искуствено учење.

У том контексту у Прибоју је крајем прошле године боравила и нова менаџерка Канцеларије Мисије ОЕБС-а у Новом Пазару, Рут Гросман, која је истакала задовољство досадашњом сарадњом са Општином Прибој, али договарала и нове заједничке пројекте.

Конкурс у целости можете преузети овде.