slideshow04

Нови дрвореди у Прибоју

У Прибоју је половином децембра реализована једна лепа и веома корисна акција - улагање у лепоту града и здравље људи у њему. Да град буде уређенији, лепши, зеленији и цветнији, а онда ће и његови житељи имати комплетније зелене оазе, више цвећа и зеленила, а тиме више и кисеоника односно чистог ваздуха.

Засађени су нови дрвореди јасена, јавора, платана, нове вишегодишње руже различитих типова, од патуљастих, стаблашица до пузавица, комплетира се тзв. жива ограда.

Здруженом акцијом локалне самоуправе и њених јавних предузећа, урбани делови оба дела Прибоја се оплемењују са новим декоративним садницама.

Стари Прибој готово да није имао свој дрворед у улици 12.јануара. Са реконструкцијом главне улице, плански су остављена и места за будући дрворед, и како се улица буде даље реконструисала, тако ће се формирати и нови делови дрвореда у старој чаршији.

Дрвореди су засновани и у порти цркве у Новом Прибоју, у парку иза самачког хотела испод пијаце, на паркингу поред цркве у улици Меше Селимовића.

Лепо време у децембру погодовало је да се садња обави у оптималним условима, док још нема мраза, а има пуно влаге. Акција озелењавања је успешно завршена, инвестиција је коштала општинску касу око пола милиона динара, а сада је на свима нама да посађене саднице негујемо, одражавамо и чувамо.