slideshow04

Подељен кукуруз сточарима Прибоја

Да би помогло већу производњу млека у нашој земљи, Министарство пољопривреде Владе Србије је сточарима, који су предавали млеко млекарама, односно добијали премију за мелко, омогућило субвенцију од 240 килограма меркантилног кукуруза, за свако грло музних крава.

У Прибоју је ову субвенцију искористило 40 сточара, за 148 музних крава, па је у наш град, уз помоћ локалне самоуправе, допремљено 35 тона и 520 килограма меркантилног кукуруза. Субвенције по газдинству, остварне су од једне до 9 музних крава, па су у том распону биле и количине меркантилног кукуруза, од 240 килограма за једно, до 2160 килограма за девет грла.

Као подршка млечном говедарству, меркантилни кукуруз из робних резерви, за Златиборски округ обезбеђен је у силосима у Инђији, али у ринфузи, па је његово џакирање и транспорт до Прибоја, уз минимално учешће сточара, финансирала локална самоуправа.

Прибојски сточари захвални су својој Општини на значајној помоћи, као и Влади Србије, на овој донацији, која ће им пуно значити у исхрани њихових музних крава, пре свега као концентрована храна и то за наредних неколико месеци.