slideshow04

Премијера заједничке представе "Свадба"

Култура је одувек била спона и спрега, начин за дружење, ширење видика, упознавање нових вредности. Један такав мост сарадње граде глумци аматери преко својих домова културе из три суседне општине Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши.

Све их је окупила идеја, да заједнички, на темељима Меморандума о сарадњи три културне институције, на даскама што живот значе, поставе комедију "Свадба", по мотивима чувеног руског класика Антона Павловича Чехова.

Режију потписује двојац Данијел Петковски из Лесковца и Ивана Јановић, пореклом из Прибоја, а глумци су чланови аматерских позоришта из три суседна града: Фахрудин Џелиловић, Зејна Алић, Анес Хрловић, Екрем Лотрић, Неира Хурић, Селма Хасовић, Небојша Радишић и Салих Туркмановић.

Поред глумаца у заједничком позоришном комаду уживала је и прибојска публика, а задовољство нису скривали ни у прибојском Дому културе.

"Свадба" ће ускоро гостовати и у Прњавару код Бања Луке, па у Богатићу, размишља се и о наступу на фестивалу у Бајиној Башти и наравно очекује се и премијера у суседном Пријепољу.