slideshow04

Промовисан програм "Мој агроном"

У сусрет предстојећој пољопривредној сезони, Општина Прибој и Канцеларија за пољопривреду "Агро логистик 032", која поред Чачка, већ годину дана има и своју испоставу у Прибоју и сталног агронома на терену, 22.марта, организовали су предавање за пољопривреднике, и између осталог представили, све актуелнији програм "Мој агроном", који подразумева приближавање струке пољопривредним газдинствима, како би, уз примену предложених мера, унапредили своју производњу и учинили је што уноснијом.

Кроз тај концпет на подручју опптине Прибој биће инсталирана и метеоролошка станица, где ће се пољопривредници, на основу регистрованих појава преко ових станица, упозоравати на предузимање превентивних и конкретних мера, на што ефикаснијој заштити од могућих болести и непогода.

Инфо сесија о унапређењу пољопривредне производње кроз континуирано присуство агронома, наишла је на велико интересовање Прибојки и Прибојаца, који се баве пољопривредом, као основном или допунском делатношћу, а поред инж.пољопривреде Милоша Вујисића, директора фирме "Агрологистик 032", као модератора, панелисти су били инж. пољопривреде Радмила Илић, са Агрономског факултета у Чачку, инж.заштите биља Марија Ђорђевић и инж.пољопривреде Милинко Шапоњић.

Поред своје канцеларије, "Агро логистик" у Прибоју отвара и пољопривредну апотеку, где ће пољопривредници, уз бесплатан стручни савет, моћи да набаве предложене препарате и пратећу опрему.