slideshow04

Поблаћница однела мост у Кукуровићима, Општина гради нови

Последње обилне кишне падавине нанеле су доста штете како пољопривредним кулутрама, још више путној инфраструктури, посебно на сеоском подручју, које је подложно бујичним водама.

Набујала Поблаћница, претходног викенда носила је све пред собом, па је тако и потпуно однела велике бетонске цеви моста у Кукуровићима, који спаја два засеока Вртачу и Зечеве, чиме је онемогућена било каква комуникација житеља у домаћиснтвима Милинковића, Зечева и Јањушевића. Није се могло чак ни пешице на другу страну, а аутомобилима или тркторима морало се и неколико километара наоколо.

Ипак, такво стање неће дуго потрајати,ј ер је локална самоуправа одмах реаговала, стигла је потребна механизација и нове цеви, па су радови већ у току. Уз постојеће бетоснке цеви промера Ф1600 мм, допремљене су и нове па ће овде бити сада псотављене дупле цеви, које ће, рачуна се, моћи да пропусте сву воду и приликом сличних бујица.

Мештани су задовољни брзом интервенцијом локалне самоуправе, па су захвални својој Општини и председнику Лазару Рвовићу, али и свом комшији, државном секретару Крсту Јањушевићу.

Поновно премошћавање Поблаћнице на овом месту је веома захтеван посао, јер је потребна одговарајућа механизација, с обзиром да је једна бетонска цев тешка свих пет тона, посао је поверен фирми Аутопревозник “Караџић” из Прибојске Бање.

Радови већ трају, дупле бетонске цеви су већ постављене, и за који дан, како је и планирано, мештани овог дела МЗ Крајчиновићи, поново ће моћи преко реке, како до својих малињака,т ако и због обављања других свакодневних потреба.