slideshow04

Vesti

Premijera predstave "Kotlić"

U pribojskom Domu kulture, prvog dana leta, 21.juna, odigrana je premijera dečje pozorišne predstave "Kotlić", u izvođenju glumaca Male pozorišne radionice Doma kulture "Pivo Karamatijević".

Ljubav, kao najuzvišenije ljudsko osećanje, jača je od svakog kraljevstva i plemićke raskoši. Zato ljubav i pobeđuje - suština je ove dečje predstave, koja je rađena po tekstu danskog knjižnjevnika hana Kristijana Andersena.

Glavni junaci, mlađani, princeza Iva Milinković i "srećni" princ, Uroš Zujić, iako su imali vatreno krštenje na daskama što život znače, sa puno naboja ali i veštine, odigrali su svoje prve glumačke role.

A pored Ive i Uroša, svoj prvi pozorišni nastup kroz predstavu "Kotlić" imali su i Neda Kitić, Kasim Kočević, Maksim Klisura, Filip Jaćimović.

"Glumačka postava predstave Kotlić, verovatno je najmlađa u dugoj tradiciji pribojskog Doma kulture, sve su učenici do četvrtog razreda osnovne škole, i oni bi realno, trebalo da budu okosnica budućeg dečjeg pozorišnog stvaralaštva u gradu na obalama Lima.", rekao je reditelj predstave, iskusni Ibrahim Ćata Hasanagić.

Predstava "Kotlić" pripremljena je za nešto više od mesec dana, a tehničko vođstvo bilo je povereno Elmi Leđenović.

Publika u pribojskom Domu kulture, njihovi drugari, roditelji i poklonici pozorišne umetnosti, na premijeri ove dečje predstave, uživali su nepun sat vremena, a mlade glumce amatere, a sutra možda i glumačke zvezde, pozdravili su zasluženim i dugim aplauzom.