slideshow04

Вечерас почињу Дани Данила Лазовића

Други по реду фестивал "Дани Данила Лазовића", посвећен доајену српског глумишта, прослављеном Прибојцу и омиљеном јунаку из филмова и серија, почиње вечерас. Фестивал ће отворити Изложба плаката и програма представа у којима је играо Данило Лазовић, у галерији Завичајног музеја из Прибоја "Надежда Нада Виторовић".

"Дани Данила Лазовића" су подржани од стране општине Прибој, а од ове године су и под покровитељством Министарства културе. Првог фестивалског дана публици и посетиоцима представиће се Аматерска позоришна сцена Дома културе "Пиво Караматијевић", са представом "Чаршија", у режији Милорада Дамјановића а по тексту Душана Јанковића.

Фестивал ће трајати три дана (30 и 31. октобар и 01. новембар), а посетиоци фестивала ће бити у прилици да присуствују изложби плаката и програма представа у којима је Данило играо, пројекцијама, извођењу представе “Чаршија” Душана Јанковића, семинару професора ФДУ-а Радована Кнежевића под називом “Савремено говорење поезије”, као и самом такмичењу студената Академија уметности и бројним другим дешавањима. Гост глумац биће Војин Ћетковић, глумац Југословенског драмског позоришта, а ове године чланови стручног жирија биће Радован Кнежевић, Војин Ћетковић, Иван Вуковић, Саша Ђурашевић и Јелена Лазовић.

На фестивалу који се води идејом да очува сећање и искаже поштовање према доајену српског глумишта Данилу Лазовићу и да се бави афирмацијом говорења поезије, ове године такмичиће се 10 такмичара из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и наше земље.
Фестивал “Дани Данила Лазовића” награђује победника, студента глуме Академије уметности, који освоји највише гласова стручног жирија. Награда за победника је “Повеља Данило Лазовић” и награда од хиљаду евра у динарској противвредности, која се обезбеђује под покровитељством Председника општине Прибој. Прошлогодишњи победник фестивала је глумац, и овогодишњи члан жирија, Саша Ђурашевић.

За више информација посетите сајт Фестивала Дани Данила Лазовића.

banner-DANIlo