slideshow04

"Чаршија" гостује у Београду и Лајковцу

У суботу 15. новембра у 20 часова Аматерска позоришна сцена прибојског Дома културе гостоваће у Лајковцу (Сала биоскопа КЦ "Хаџи Рувим") са позоришном представом "Чаршија".
У недељу 16. новембра у 20 часова "Чаршија" ће гостовати у београдској установи културе "Вук".

"Чаршија" је комад који се бави испитивањем друштвених норми у етнички и идеолошки разноликим заједницама. Подстичући потребу за помирењем и усвајањем грађанских норми, "Чаршија" нам приказује како паланачки дискурс, седамдесетих година прошлог века, третира питање љубави, слободе, тела и критичког размишљања.

Интригантна тема комада, временски смештеног у седамдесете године 20.века, говори о трагичној љубави између двоје младих, Милице и Кенана, спутаној уским узусима малограђанске средине и повампирених сећањима на рат и националне сукобе који се преламају кроз трагедије њихових породица.

Представа "Чаршија" окупила је најпознатије аматерске глумце Прибоја, а комад је инспирисан истинитим догађајем из једне чаршије.

Играју: Ибрахим Ћата Хасанагић, Зејна Алић, Саша Бјелић, Мирко Тошић, Хасан Чичић, Милица Ожеговић и Драгана Видаковић. Сценографија и костим: Слободанка Лола Клачар. Светло: Џемаил Леђеновић. Инспицијент: Биљана Павловић. Музику изводе: Гојко и Миленко Микица Станишић.

carsija dom kulture

carsija plakat