slideshow04

Почиње ликовни конкурс за календар Европског ПРОГРЕСа за 2016.

Ликовни конкурс за новогодишњи календар програма Европски ПРОГРЕС, на тему „Европа у мом крају“, отворен је 15.октобра за ученике и ученице средњих школа и гимназија у 34 општине југоисточне и југозападне Србије. Конкурс тежи да подстакне средњошколце и средњошколке на размишљање о потенцијалним пројектима који би допринели бољој свакодневици њихових локалних заједница, превасходно младих.

Организовањем конкурса, Европски ПРОГРЕС, уз подршку Европске уније и Владе Швајцарске, наставља традицију коју су током претходне деценије у југозападној и јужној Србији успоставили европски развојни програми ЕУ ПРОГРЕС, ПРО и МИР. Ученици, наставници и родитељи ову иницијативу у прошлости позитивно су оценили и са задовољством подржавали.

Дванаест најбољих радова, које буде одабрао стручни жири, биће штампано на календару Европског ПРОГРЕСа за 2016. годину. Млади аутори одабраних радова биће награђени лаптоп и таблет рачунарима, као и мобилним телефонима. Лаптоп и пројектор биће додељени школи која буде проглашена за најбољу на основу укупног броја и квалитета свих поднетих радова, као и преданости у организацији интерног школског такмичења. Конкурс је отворен до 15. новембра 2015. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара биће организовани крајем децембра.

Учесници и учеснице овогодишњег ликовног конкурса „Европа у мом крају“ треба да, уз исказано разумевање одабране теме, представе своје идеје о локалним пројекатима који би позитивно утицали на свакодневицу локалног становништва, нарочито младих. Све радове треба да прати и кратак текстуални опис пројекта и користи коју би донео заједници и младима у њој.

Детаљније информације о ликовном конкурсу могу се наћи  овде.

Извор: europeanprogres.org
Јавни позиви - Пропозиције ликовног конкурса за календар Европског ПРОГРЕСа 2016.
Европски ПРОГРЕС је највећи развојни програм у Републици Србији који се усредсређује на одређено подручје, а има за циљ да подржи одрживи развој 34 локалне самоуправе на југоистоку и југозападу земље. Финансијска средства потребна за остваривање утврђених циљева обезбеђују два велика донатора – europeanprogres.org.

конкурс-календар-европски-прогрес