slideshow04

Трећи по реду фестивал "Дани Данила Лазовића"

Трећи по реду фестивал “Дани Данила Лазовића” под слоганом “Говорим поезију, чувам културу”, ове године се одржава од петог до седмог новембра у Прибоју.

Фестивал који се одржава у знак сећања на великана српског глумишта, ове године је добио и низ измена, које ће свакако фестивал учинити знатно бољим.

Први дан резервисан је за изложбу новинских чланака из професионалног живота нашег доајена Данила Лазовића и за нову представу Аматерске позоришне сцене “Заслужени одмор”.

Други дан фестивала знатно је обогаћен и садржаће неколико новина у програмском смислу. Предвиђено је отварање изложбе Драгише Милосављевића под називом “Последњи чувари Подриња”. Централно дешавање другог дана је посебно креиран програм “Данилу у част”. Овај програм осмишљен је са идејом да се на неформалнији начин говори о лику и делу Данила Лазовића, али и да се афирмише говорење поезије. Ове године у програму “Данилу у част” учествују глумци Београдског драмског позоришта и специјални гост глумац програма “Данилу у част”.

Трећег дана фестивала такмичарско вече употпунићемо додатним програмским садржајима и угостићемо Ивана Босиљчића као госта – глумца и члана стручног жирија.

На такмичењу учествују студенти из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Македоније, а најбољи ће добити Повељу Данило Лазовић и 1.000 евра у динарској противредности.

Стручни жири овогодишњег фестивала чине професор Факултета драмских уметности Радован Кнежевић, глумци Иван Босиљчић и Слободан Ћустић, глумица и прошлогодишња победница Милица Јанкетић и у име породице Лазовић Јелена Лазовић.

Фестивал је ове године богатији за нови програм "Данилу у част" у оквиру кога учествују глумци Београдског драмског позоришта, театра у коме је Данило Лазовић дипломирао - Весна Чипчић, Слободан Бода Нинковић, Марко Живић, Љубинка Кларић, Милан Чучиловић.

Модератор програма биће Миодраг Мики Крстовић, а домаћин фестивала глумац Михаило Лаптошевић.
Оснивачи фестивала "Дани Данила Лазовића" су Дом културе "Пиво Караматијевић" и Завичајни музеј, под покровитељством Општине Прибој.

 

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА

ПРВИ ДАН ФЕСТИВАЛА "ДАНИ ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА" 05.11.2015.

19:00
Отварање фестивала “Дани Данила Лазовића”
Изложба новинских чланака из професионалне каријере Данила Лазовића
Место: Завичајни музеј Прибој, галерија “Надежда Нада Виторовић”


20:00
Аматерска позоршна сцена Дома културе “Пиво Караматијевић”
Представа “Заслужени одмор” по тексту Душана Јанковића
Режија: Милорад Дамјановић
Улоге:
Зејна Алић, Драгана Видаковић, Саша Бјелић, Мирко Тошић, Ибрахим Хасанагић, Милица Ожеговић, Озрен Словић, Владана Моићевић, Ева Видаковић/Злата Кашић
Место: Дом културе “Пиво Караматијевић”, велика сала.


ДРУГИ ДАН - 06.11.2015.

19:00
Изложба “Последњи чувари Подриња”
Аутор: Драгиша Милосављевић
Место: Дом културе “Пиво Караматијевић”, мала сала


20:00
“Данилу у част”
“Данилу у част” је програм конципиран као вече говорења поезије и сећања на лик и дело Данила Лазовића. У програму учествују глумци Београдског драмског позоришта и гости.
Место: Дом културе “Пиво Караматијевић”, велика сала


ТРЕЋИ ДАН - 07.11.2015.

20:00
Такмичарско вече
Надметање у говорењу поезије студената глуме Академија уметности из региона.
Гост глумац Иван Босиљчић, Народно позориште, Београд.
Представљање победника Интернет конкурса у говорењу поезије.
Проглашење победника, уручење “Повеље Данило Лазовић” и награде од хиљаду евра у динарској противвредности која се обезбеђује под покровитељством Председника општине Прибој.

Затварање трећег по реду фестивала “Дани Данила Лазовића”.

Место: Дом културе “Пиво Караматијевић”, велика сала.

 

Више о фестивалу сазнајте на званичном сајту фестивала www.danidanilalazovica.rs