slideshow04

Отворено излетиште "Љесковац" код Прибоја

Као што је и било најављено средином месеца септембра, Прибој је добио прво градско излетиште на Љесковцу надомак града. Излетиште је уређено захваљујући пројекту Туристичке организације Прибој "Уређење градског излетишта Љесковац", са којим је Туристичка организација конкурисала за средства у оквиру Позива на Конкурс за доделу субвенција за развој туризма у 2015. години, код Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а излетиште је данас и свечано отворено.

izletiste-ljeskovac

У присуству представника локалне самоуправе, Туристичке организације Прибој, цивилног сектора и удружења планинара, "Љесковац" је званично отворен. Вредност радова је 2 милиона динара, а на површини од 20 ари постављен је неопходан мобилијар. Излетиште је од града удаљено 11км, а становници Прибоја су данас добили званично прво излетиште овог типа на једној од најпримамљивијих локација за одмор у природи.

Реализацијом овог пројекта Прибој је добио унапређену понуду туристичких производа овог краја и туристички простор, који ће осим грађанима Прибоја бити примамљив и грађанима суседних општина, а као такав биће на корист свим генерацијама. Ово је само један од првих корака развоја туристичких потенцијала и понуде овог краја, након скорашњег обележавања бициклистичке и пешачке стазе.

С.М.

ljeskovac panoramski pogled