slideshow04

Завршени Дани Данила Лазовића - победник Страхиња Блажић

Трећи по реду фестивал "Дани Данила Лазовића" завршен је протекле суботе у Прибоју, а победник манифестације је студент Факултета драмских уметности у Београду Страхиња Блажић. У оквиру такмичарске вечери представило се 11 студената глуме из Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, а најбољем је додељена "Повеља Данила Лазовића" и 1.000 евра у динарској противвредности која је обезбеђена под покровитељством председника Општине.

Тродневни фестивал почео је изложбом новинских чланака посвећених каријери Данила Лазовића, а публика је била у прилици да погледа и представу "Заслужени одмор" Аматерске позоришне сцене, као и изложбу "Чувари Подриња" аутора Драгише Милосављевића.

Приређен је и програм "Данилу у част" у коме су учетвовали глумци Београдског драмског позоришта Весна Чипчић, Слободан Нинковић, Марко Живић, Љубинка Кларић, Милан Чучиловић, домаћин фестивала Михаило Лаптошевић. Домаћин програма "Данилу у част" био глумац Миодраг Крстовић.

Публици су се у оквиру завршне вечери представили уметница Светлана Стевић, Иван Босиљчић и победница другог Интернет конкурса у говорењу поезије Милица Ожеговић. Стручни жири у такмичарском делу вечери чинили су професор Факултета драмских уметности Радован Кнежевић (председник), глумац Иван Босиљчић, директор Београдског драмског позоришта Слободан Ћустић, глумица и прошлогодишња победница Милица Јанкетић и Јелена Лазовић, која је већ трећу годину члан жирија у име породице Лазовић.

dani danila lazovica treci festival