slideshow04

Прибојска Бања домаћин 56. Међународне бициклистичке трке кроз Србију 2016.

Општина Прибој и Прибојска Бања су добили још једно признање својих потенцијала и организационих способности, јер су уврштени међу седам бања у Србији, које ће следеће године бити домаћини етапа на 56. Међународној бициклистичкој трци кроз Србију 2016.

Трка се одвија у оквиру пројекта Моја Србија, у реализацији Владе Србије, Министарства туризма и Туристичке организације Србије које раде на промоцији и популаризацији туристичких дестинација и природних лепота Србије.

Након више састанка и преговора са представницима Организационог одбора, Владе Србије и руководства Трке кроз Србију, председник општине Прибој Лазар Рвовић је изразио велико задовољство постигнутим договором и приликом да се Прибојска Бања представи као добар домаћин спортистима и екипама из преко 20 земаља света, као и да се промовише на таквом нивоу кроз извештавање и праћење трке светских медијских кућа из области спорта и туризма. Чињеница да су се Прибојска Бања и општина Прибој нашли у најужем кругу организатора од којих су четири града и свега три општине у Србији је велико признање и подстицај да се Прибој са својим потенцијалима на најбољи начин представи на све спортској и туристичкој мапи света и Србије.Трка почиње 13.06.2016 у Зрењанину – Бања Русанда, а завршава у Бањи Селерс 19.06. Прибој ће бити домаћин 3. Етапе 16.06.2016. године.

Трасу трке можете погледати овде.

biciklisticka trka kroz srbiju 2016